Kosaram
A kosár üres.

Üzletszabályzat

A pedied-gyerekcipo.hu adatai: 


- Cégnév: Liliputi Babywearing Kft.
- Székhely: 1021 Budapest, Tárogató lejtő 10.
- Postacím: 1024 Budapest, Lövőház utca 20/A
- Adószám: 25017890-2-41
- Cégjegyzékszám: 01-09-195008
- Bankszámlaszám: 18203198-00216245-40010018
- Képviselő: Walger Eszter
- E-mail: info@pediped-gyerekcipo.hu

 

1. RENDELÉS ÉS SZÁLLÍTÁS

1.1 A pediped-gyerekcipo.hu webáruházban történt rendelésével minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot.
1.2 A pediped-gyerekcipo.hu webáruházban rendelés kizárólag elktronikus úton történhet, a weboldalon található kosár használatával és a szállítási adatok (név, cím, telefonszám e-mail cím) megadásával. A megrendelést akkor tekintjük befejezettnek, ha a fizetés megtörtént.
A fizetés történhet bankkártyával, banki átutalással, a paypal rendszerén keresztül történő bankkártyás fizetéssel, illetve utánvételes fizetéssel. Előbbi esetben a fizetést akkor tekintjük teljesültnek, amikor a megrendelt áru ellenértéke számlánkra megérkezik, második esetben, ha a paypal rendszere bennünket a fizetés megtörtéről értesít. (Mivel a paypal rendszere online, ez a gyakorlatban pár percet jelent.) Utánvét esetén pedig a csomagot átadó futárnak történő készpénzes fizetés esetén.
Minden, a webáruházba beérkezett megrendelés feldolgozását követően e-mailes visszaigazolást küldünk a megrendelésről.
1.3 A pediped-gyerekcipo.hu termékeinek szállítását országosan a GLS Hungary futárszolgálat végzi.
Normál belföldi szállítási idő: 2-3 munkanap. Amennyiben ettől eltérő feltétellel tudjuk csak teljesíteni rendelésedet, arról a rendelést visszaigazoló automata e-mailben tájékoztatunk. A termékek rendelkezésre állásáról, illetve azok várható szállítási határidejéről a honlapunk részletes termékinformációs ablakaiban mindig találsz tájékoztatást. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy a megrendelt termékek a lehető leghamarabb eljussanak vásárlóinkhoz.
1.4 A vevő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségéről megbizonyosodni. Ezt az átvételi elismervényt aláírásával elismeri.
1.5 A kiszállítás előtti napon a futárszolgálat e-mailben és sms-ben értesít a kiszállítás tényéről. Ha ennek ellenére nem sikerül a kiszállítás, 1 újbóli alkalommal próbálkozik a kiszállítással.
1.6 Az esetleges szállítási késedelemért a Liliputi Babywearing Kft.-t kártérítési kötelezettség nem terheli.

 

2. VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK

2.1 A vásárlást megelőzően a vevőnek pontos adatok megadásával ki kell töltenie a szállítási adatokról egy űrlapot (név, kiszállítás címe, vevő telefonszáma és e-mail címe).
2.2 Amennyiben az űrlap egy vagy több hibát tartalmaz, megkíséreljük e-mailen vagy telefonon felvenni a kapcsolatot Veled. A pediped-gyerekcipo.hu webáruház nem tud felelősséget vállalni a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.
2.3 A magyar nyelvű honlapon a vételár a kiválasztott áru alatt feltüntetett ár, amely forintban értendő, tartalmazza az ÁFÁ-t, azonban nem tartalmazza a szállítási költséget.
2.4 A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a postázást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét köteles e-mail-ben, az info@pediped-gyerekcipo.hu e-mail címen jelezni. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli, 7 munkanapon belül visszautaljuk számára a vásárlás során számunkra átutalt összeget.
2.5 A vevő a pediped-gyerekcipo.hu oldal alsó láblécében található Saját menüpontba a rendelésekor megadott e-mail címmel és jelszóval tud belépni, és megrendeléseinek állapotát nyomon követni.
2.6 Amennyiben a vevő megrendelését nem személyes átvétellel kérte, számlája a csomag feladásának napján elérhetővé és letölthetővé válik a Saját menüpont Számla oszlopából. (A számla megtekintéséhez szükséges, ingyenesen letölthető szoftver (például Adobe Acrobat Reader) beszerzése, telepítése és használata a vevőt terheli.)
2.7 A vásárló jogosult az alábbi fizetési (és átvételi) módok közül választani: utánvét, online bankkártyás fizetés, banki átutalás, személyes átvétel. Az online bankkártyás fizetés feltételeiről itt olvashatja el az OTP Bank tájékoztatóját.

 

3. CSERE ÉS VISSZAVÁSÁRLÁS

3.1 Webáruházunkban készletünk erejéig lehetőség van a méretben nem megfelelő áruk cseréjére. A cserére való igényt a vásárlónak a kiszállítást követő 8 napon belül e-mailen kell ügyfélszolgálatunkon bejelenteni. A csere történhet személyesen (ingyenesen) illetve futárszolgálat segítségével. Ez utóbbi esetén a futár kiszállítja a megfelelő terméket, és egyúttal elhozza a vásárlónál lévő, cserélendő terméket. A csere szállítási költségét a vásárló állja, ami bruttó 1.990 Ft.-, amennyiben a csere díját a vásárló előre rendezi (banki átutalással). A csere díja (a futárnak) készpénzben rendezve: 2.290 Ft. Cserélni csak használatba nem vett termékeket tudunk! A cserélendő terméket eredeti csomagolásában és papírba vagy kartondobozba becsomagolva, megcímezve kérjük a futárnak átadni!
3.2 A vevő személyes vásárlás esetén 3, webes rendelés esetén 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Az elállási jog minden használatba nem vett termékre vonatkozik - amely minden csomagolási és termékelemet tartalmazó csomagolásban sértetlenül érkezik vissza címünkre. Az elállásra vonatkozó igényét a vevő köteles e-mailben, az info@pediped-gyerekcipo.hu e-mail címre, határidőn belül bejelenteni. Fenti esetben a termék(ek) árát a termék(ek) visszaérkezését követő 30 munkanapon belül visszautaljuk a vevő számlájára. A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a kiszállítási költségekre, valamint a termékek visszajuttatásának költségeire, melyeket a vevőnek kell viselnie.
Abban az esetben, ha a terméket a vevő használatba vette, és nem tudja hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen a pediped-gyerekcipo.hu webáruház részére visszajuttatni, fenntartjuk magunknak visszavásárlás mérlegelésének jogát.
3.3 Egyes kifutó (és ezen oknál fogva akciós) termékek cseréjére és 3 ill. 14 napon túli visszavásárlására nem tudunk lehetőséget biztosítani.

 

4. JÓTÁLLÁS ÉS SZAVATOSSÁG

4.1 A jótállás sarkalatos pont vásárláskor. Internetes vásárlás esetén a garanciális problémák kezelése ugyanolyan gördülékenyen történik, mint személyes vásárlásnál. A Pediped kizárólag kiváló minőségű, környezet- és bababarát termékeket forgalmaz. Saját gyártású termékeink magas szintű minőség-ellenőrzésen esnek át. Természetesen a legjobb minőségű termékeknél is előfordulhat probléma. Minden ilyen esetben gyorsan és szakszerűen járunk el, a hatályos jogszabályoknak megfelelően, melyről alább tájékozódhat.
4.2 A probléma jellegét tekintve alapvetően két féle lehet:
4.2.1. Javítható hiba: Ebben az esetben a terméket a szakműhelyünkben a lehető legrövidebb idő alatt megjavítjuk, vagy alternatívaként más szakműhelyben javíttatjuk. A javított terméket személyesen az üzletünkben veheti át, vagy kérés esetén a saját költségünkön visszajuttatjuk a vásárlóhoz.
4.2.2. Nem javítható hiba: Ebben az esetben a hibás árut vagy kicseréljük, vagy a vételárat (részben vagy egészben) visszafizetjük. Vásárlóink dönthetik el, hogy melyik megoldás kedvezőbb számukra. A csere minden esetben azonos méretre és típusra vonatkozik. Kivételt képez ez alól minden olyan eset, amikor nem tudjuk biztosítani az azonos modell cseréjét (pl.: kifutó modellek).
4.3 A nem egyértelműen eldönthető, vagy vitás esetekben (amennyiben a vásárló nem ért egyet álláspontunkkal) a vásárló kérheti a forgalmazót, hogy az független szakértőtől szakvéleményt kérjen. A vásárlást követő első 6 hónapban az eladó vizsgáltatja be a terméket, ezt követően a vásárló vizsgáltathatja be. 
4.4 A Pediped gyerekcipő webáruház az általa forgalmazott valamennyi termékre két év kötelező szavatosságot vállal. A forgalmazott termékekre vonatkozó hatályos reklamációs jogszabály a következő:

 

19/2014. (IV. 29.) NGM rendelet a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól

 

A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvény 66. § (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 73. § s) és w) pontjában meghatározott feladatkörömben eljárva, az egyes miniszterek, valamint a Miniszterelnökséget vezető államtitkár feladat- és hatásköréről szóló 212/2010. (VII. 1.) Korm. rendelet 12. § a) pontjában meghatározott feladatkörében eljáró közigazgatási és igazságügyi miniszterrel egyetértésben a következőket rendelem el:
1. § (1) E rendeletben foglaltakat kell alkalmazni, ha a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén az eladott ingó dolog hibája miatt a fogyasztó a Polgári Törvénykönyv szerinti kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt (a továbbiakban: szavatossági igény) vagy jogszabály alapján őt megillető jótállási igényt (a továbbiakban: jótállási igény) érvényesít.
(2) E rendelet vállalkozásra vonatkozó szabályait a Polgári Törvénykönyv szerinti termékszavatossági igény érvényesítése esetén a dolog gyártójára is megfelelően alkalmazni kell.
2. § Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben a felek megállapodása e rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára nem térhet el. A fogyasztó hátrányára eltérő szerződési kikötés helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.
3. § (1) Szavatossági igénye érvényesítésekor a szerződés megkötését a fogyasztónak kell bizonyítania. Ha a vállalkozás a szerződés megkötését vitatja, köteles felhívni a fogyasztó figyelmét a panasztétel lehetőségére és a panasz intézésének - a fogyasztóvédelemről szóló törvényben foglaltakkal összhangban álló - módjára. (2) A szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a fogyasztó bemutatja.
4. § (1) A vállalkozás a fogyasztó nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényéről jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyben rögzíti
a) a fogyasztó nevét, címét, valamint nyilatkozatát arról, hogy hozzájárul a jegyzőkönyvben rögzített adatainak a rendeletben meghatározottak szerinti kezeléséhez,
b) a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott ingó dolog megnevezését, vételárát,
c) a szerződés vállalkozás általi teljesítésének időpontját,
d) a hiba bejelentésének időpontját,
e) a hiba leírását,
f) szavatossági vagy jótállási igénye alapján a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogot, továbbá
g) az (5) bekezdés szerinti eset kivételével a szavatossági vagy jótállási igény rendezésének módját vagy az igény, illetve az az alapján érvényesíteni kívánt jog elutasításának indokát.
(2) Ha a vállalkozás szavatossági vagy jótállási kötelezettségének a fogyasztó által érvényesíteni kívánt jogtól eltérő módon tesz eleget, ennek indokát a jegyzőkönyvben meg kell adni.
(3) A jegyzőkönyvnek tájékoztatást kell tartalmaznia arról, hogy fogyasztói jogvita esetén a fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti. Bővebb információk az Európai Bizottság által üzemeltetett Online vitarendezési fórumról, melyet azoknak a fogyasztóknak hozta létre, akik panasszal kívánnak élni az általuk online vásárolt termékekkel vagy szolgáltatásokkal kapcsolatban itt találhatóak, vagy érdeklődni lehet az onlinevita@bkik.hu e-mail címen.
(4) A jegyzőkönyv másolatát haladéktalanul, igazolható módon a fogyasztó rendelkezésére kell bocsátani.
(5) Ha a vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényének teljesíthetőségéről annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról - az igény elutasítása esetén az elutasítás indokáról és a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről is - öt munkanapon belül, igazolható módon köteles értesíteni a fogyasztót.
(6) A vállalkozás a fogyasztó szavatossági vagy jótállási igényéről felvett jegyzőkönyvet az annak felvételétől számított három évig köteles megőrizni, és azt az ellenőrző hatóság kérésére bemutatni.
(7) A szavatossági vagy jótállási igény bejelentése nem minősül a fogyasztóvédelemről szóló törvény szerinti panasznak.
5. § A vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.
6. § (1) Kijavításra vagy - a 4. § (5) bekezdése szerinti esetben - a szavatossági vagy jótállási igény teljesíthetőségének vizsgálata érdekében az ingó dolgot elismervény ellenében kell átvenni, amelyen fel kell tüntetni
a) a fogyasztó nevét és címét,
b) a dolog azonosításához szükséges adatokat,
c) a dolog átvételének időpontját, továbbá d) azt az időpontot, amikor a fogyasztó a kijavított dolgot átveheti.
(2) Az (1) bekezdésben előírtak a szavatossági vagy jótállási igényről felvett jegyzőkönyvben is teljesíthetők.
7. § (1) Ha a fogyasztó kijavítás iránti jótállási igényét közvetlenül a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál kívánja érvényesíteni, a javítószolgálat köteles a vállalkozást haladéktalanul értesíteni a jótállási igény bejelentéséről. (2) A javítószolgálat a kijavítást az 5. §-ban előírtak betartásával köteles elvégezni. (3) A javítószolgálat a kijavítás iránti jótállási igény intézésekor a 6. § (1) bekezdésében foglaltak megfelelő alkalmazásával köteles eljárni.
8. § (1) A 4-6. §-ban, valamint a 7. § (2) és (3) bekezdésében foglalt rendelkezések megsértése esetén a fogyasztóvédelmi hatóság jár el a fogyasztóvédelemről szóló törvényben meghatározott szabályok szerint. (2) Az (1) bekezdésben megjelölt rendelkezések a fogyasztóvédelemről szóló törvény alkalmazásában fogyasztóvédelmi rendelkezések.

A meghibásodott árut kérjük, tiszta állapotban, a hiba első jelekor juttassa vissza márkaboltunkba. Túlhordott, koszos termék leadása esetén (higiéniai okok miatt) garanciális kifogásával gyárunk érdemben nem tud foglalkozni, a fent leírt állapotban visszahozott termékeket gyárunk nem tudja javításra átvenni. Garancia/szavatossági igény az alábbi esetekben nem érvényesíthető:

- Számla hiányában
- Garanciális időn túl bejelentett igény
- Természetes elhasználódás miatt
- Talp kopása viselés következtében
- Külső fizikai behatás (kúszás-mászás, motorozás, stb.)
- Beázás (kivéve, ha a termék vízálló)
- Olyan termékekre, melyeken nem látszik a tisztítási útmutatóban feltüntetett ápolás minimális jele

 

5. EGYÉB RENDELKEZÉSEK

Nem tudunk felelősséget vállalni az alább felsorolt esetekben, bármilyen okból is következtek be:
- Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a pediped-gyerekcipo.hu webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
- Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
- Vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

 

6. SZEMÉLYES ADATOK

6.1 A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt.
6.2 A pediped-gyerekcipo.hu webáruház a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, azokat harmadik személy részére hozzáférhetővé nem teszi.
6.3 A pediped-gyerekcipo.hu webáruház a vásárlók e-mail címét a pediped-gyerekcipo.hu által összeállított hírlevél címzettjeként felhasználhatja. A hírlevélről való leiratkozás minden hírlevél végén elérhető linken keresztül, illetve a vásárló felénk történő egyértelmű jelzése alapján történik. A pediped-gyerekcipo.hu a vásárló e-mail címét harmadik fél számára hozzáférhetővé nem teszi
Jelen üzletszabályzatban nem szabályozott rendelkezésekre a Ptk. rendelkezései az irányadóak.Tisztelettel: 
a Pediped-gyerekcipo.hu csapata

 

Frissítve: 2016.05.31.